Ten Hag: 'Hij zou in mijn ogen de meer dan terechte trainer van het jaar zijn'

Ten Hag: 'Hij zou in mijn ogen de meer dan terechte trainer van het jaar zijn'

01-08-2019 07:35
81

Erik ten Hag blijft nuchter onder zijn nominatie voor de FIFA Coach van het Jaar-award. De succestrainer van Ajax vindt dat Champions League-winnaar Jürgen Klopp (Liverpool) de prijs toekomt.  

Woensdag werd bekend dat Ten Hag kans maakt op de prestigieuze trofee. Afgelopen seizoen won de oefenmeester met Ajax de landstitel en de TOTO KNVB Beker, maar met name de formidabele prestaties in de Champions League sprongen in het oog. Op een haar na bereikte Ajax de finale van het toernooi. 

"Natuurlijk is het wel leuk, dat zeker. We hebben iets heel bijzonders gepresteerd met Ajax en daar is ook internationaal veel waardering voor", blijft Ten Hag in gesprek met het Algemeen Dagblad nuchter. "Dat kan je breder trekken, ook naar de vrouwen toe. In totaal zijn er zes genomineerden uit Nederland. Dat geeft aan dat we op de goede weg zijn. Een mooi compliment voor het Nederlands voetbal."

Klopp
Naast Ten Hag werden onder meer Pep Guardiola, Mauricio Pochettino, Tite en Jürgen Klopp geselecteerd door de FIFA. "Als je naar het afgelopen seizoen kijkt, kan je niet om Liverpool heen. Bij de spelers en bij de trainer. Klopp zou in mijn ogen de meer dan terechte trainer van het jaar zijn", vindt Ten Hag. "Wat hij met Liverpool heeft gepresteerd, en de manier waar­op, is zeer indrukwekkend."