Trots NEC spreekt van 'win-winsituatie' en profiteert mee van Danjuma-transfer

Trots NEC spreekt van 'win-winsituatie' en profiteert mee van Danjuma-transfer

01-08-2019 11:19
40

NEC ontvangt naar verluidt tien procent van de winst die Club Brugge opstrijkt voor Arnaut Danjuma Groeneveld. De Nijmegenaren zijn trots op de aanvaller, die een jaar geleden de overstap van NEC naar de Belgische topclub maakte. 

"NEC is trots dat hij in de tijd bij onze club en door een goede begeleiding vanuit thuis en zijn management mede tot dat besef is gekomen en stappen heeft kunnen maken", reageert algemeen directeur Wilco van Schaik tegenover Voetbal International. "Uiteindelijk heeft hij het natuurlijk helemaal zelf afgedwongen. Dat is ook een beetje onze plek op dit moment in het betaald voetbal. Talenten begeleiden, uitdagen en de kans geven om in een omgeving met druk en verwachtingen beter te worden om via NEC een volgende stap te kunnen zetten. Een win-winsituatie."

Want ook NEC wordt er duidelijk beter van. Naar verluidt betaalt Bournemouth vijftien miljoen pond (bijna 16,5 miljoen euro) voor Danjuma, waarvan zo'n tien procent van de winst naar NEC zou gaan. Club Brugge kocht Danjuma een jaar geleden voor twee miljoen euro van NEC en pakt nu ruim veertien miljoen euro winst. Van Schaik wil niet ingaan op precieze bedragen. "Niet de minsten hebben via NEC een stap gemaakt. Daar profiteren wij bij de meeste spelers goed van mee, waardoor we weer door kunnen investeren in het volledige bedrijf", stelt hij.