Dominant AZ doet zichzelf veel tekort in Oekraïne en moet nog aan de bak

08-08-2019 20:51
42

AZ is er donderdag niet in geslaagd om de eerste ontmoeting met FC Mariupol in de derde voorronde van de Europa League winnend af te sluiten. De ploeg van trainer Arne Slot was negentig minuten oppermachtig in Oekraïne, maar verzuimde te scoren: 0-0.

AZ greep al snel het initiatief, maar het was even wachten op grote kansen. Calvin Stengs deed na achttien minuten van zich spreken met een vlammend schot, dat schitterend werd gekeerd door doelman Rustam Khudzhamov. De Alkmaarders hadden duidelijk niets te duchten van het zwakke Marioepol. Het tempo lag echter te laag om echt gevaarlijk te worden. Thomas Ouwejan probeerde het met een vrije trap, die via de muur net naast het doel verdween.

In de tweede helft schroefde AZ het tempo wat op. Stengs waagde wederom een poging van afstand, maar opnieuw bracht Khudzhamov redding. Myron Boadu leek meer succes te hebben, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens hands. Het oppermachtige AZ werd ook in het restant het meest gevaarlijk met schoten van afstand. Een treffer hing in de lucht, maar Ouwejan en Stengs troffen geen doel.

Boadu schoot in de slotfase in kansrijke positie nog voorlangs, waardoor AZ ondanks het enorme overwicht verstoken bleef van een doelpunt. De Alkmaarders moeten de klus nu volgende week in eigen huis zien te klaren.