Stam verklaart opmerkelijke keuze: 'Ervaring, fysiek en kwaliteit aan de bal'

Stam verklaart opmerkelijke keuze: 'Ervaring, fysiek en kwaliteit aan de bal'

09-08-2019 06:52
77

Feyenoord swingde donderdag langs Dinamo Tbilisi in de derde voorronde van de Europa League, maar trainer Jaap Stam heeft vooral bewondering voor zijn defensie. De verdedigers van de Rotterdammers toonden tekenen van beterschap.

"Het optreden van de verdediging was het grote verschil met de eerdere wedstrijden. Ik heb de ploeg een compliment gemaakt. Ik maakte me niet zo heel veel zorgen, want in alle wedstrijden creëerden we zat kansen. We haalden alleen niet vaak genoeg de trekker over", vertelt Stam aan De Telegraaf.

Door de ruime 4-0 overwinning op de Georgiërs is niet meteen het lek boven in De Kuip, waarschuwt Stam. Feyenoord kende een bewogen week met rumoer in de kleedkamer door uitgaande en inkomende transfers. "Iedereen praat daar toch over. Spelers, trainers en fans houden zich ermee bezig. Dat is een normale zaak in het voetbal als er zoveel gebeurt. Dan is het aan ons als technische staf om de focus te houden op een wedstrijd als deze."

Stam maakt een extra compliment aan Renato Tapia, die plots aan de aftrap stond. "Ik wilde tegen Dinamo iemand met ervaring en een bepaalde fysiek, die ook nog kwaliteit aan de bal heeft. Ik zeg niet dat Wouter Burger als jonge speler dat laatste niet heeft. Maar Renato heeft wel even wat meer bagage."