AZ-supporters niet welkom in stadion Partizan Belgrado: UEFA handhaaft straf

AZ-supporters niet welkom in stadion Partizan Belgrado: UEFA handhaaft straf

Gepubliceerd: dinsdag 10 september 2019 om 14:55di 10-09-2019 om 14:55

Laatste update: dinsdag 10 september 2019 om 15:01di 10-09-2019 om 15:01

AZ speelt de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League in een vrijwel leeg stadion. Tijdens de wedstrijd tegen Partizan in Belgrado zijn alleen schoolkinderen tot veertien jaar welkom. De club uit Servië wordt door de UEFA gestraft, omdat supporters zich tijdens de wedstrijd tegen het Turkse Yeni Malatyaspor misdroegen.

Nederlander Mitchell Donald, die op het moment actief is voor Yeni Malatyaspor, werd door de supporters van Partinzan rasictisch bejegend tijdens die wedstrijd. Partizan kreeg de straf vorige maand opgelegd en besloot in beroep te gaan tegen de uitspraak, maar de UEFA blijft bij zijn beslissing om de Servische club twee wedstrijden zonder publiek te laten spelen, meldt het op de officiële website

Dit houdt dus in dat er ook geen supporters van AZ aanwezig mogen zijn in het Partizan Stadium. Het stadion was eerder tijdens de kwalificatiewedstrijd voor de Europa League tegen FK Molde al leeg. Partizan won deze wedstrijd met 2-1. De wedstrijd tegen AZ is dus de tweede zonder publiek, waardoor de supporters uit Alkmaar het moeten doen met uitwedstrijden tegen Manchester United en FC Astana.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws