Van der Gijp tipt Champions League-sensatie bij Ajax: 'Overmars heeft zoveel geld'

Van der Gijp tipt Champions League-sensatie bij Ajax: 'Overmars heeft zoveel geld'

Gepubliceerd: zaterdag 21 september 2019 om 08:04za 21-09-2019 om 08:04

Ajax moet voor Red Bull Salzburg-sensatie Erling Haland gaan. Met die opvallende suggestie kwam René van der Gijp vrijdagavond bij Veronica Inside. Haland (19) staat sinds afgelopen dinsdag in de spotlights nadat hij een hattrick maakte tegen KRC Genk in de Champions League. Uiteindelijk werd het 6-2.

Van der Gijp vindt dat Ajax-directeur Marc Overmars onmiddelijk in actie moet komen. "Haal Haland weg bij Red Bull Salzburg. Dan heb je een finisher. Nu heb je Huntelaar, Tadic achter de hand en misschien een jeugdspeler", zegt Van der Gijp bij VI.

Haland scoorde dit seizoen al elf keer in zeven competitieduels voor Salzburg. In het bekerduel met Parndorf (1-7 winst) scoorde hij drie keer. "Sinds zijn zeventiende heeft hij constant meer doelpunten gemaakt dan wedstrijden gespeeld. Overal waar hij speelde. Hij is zó goed. Hij is langer dan 1,95 en heel snel. Overmars heeft zoveel geld. Ajax, haal die jongen. Dan ben je vijftien jaar onder de pannen."

Johan Derksen vraagt zich af of Ajax in staat is om Haland te halen, nu de jonge spits een hattrick heeft gemaakt in de Champions League. "Daar gaat hij niet naartoe. Hij gaat naar RB Leipzig, een satellietploeg", vult Johan Boskamp aan. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet Ajax een poging wagen?

(5160 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws