Feyenoord levert wanprestatie en ontsnapt dankzij Toornstra aan verlies in Emmen

Feyenoord levert wanprestatie en ontsnapt dankzij Toornstra aan verlies in Emmen

Gepubliceerd: zondag 22 september 2019 om 16:25zo 22-09-2019 om 16:25

Laatste update: zondag 22 september 2019 om 16:47zo 22-09-2019 om 16:47

Feyenoord heeft zondagmiddag op het nippertje een ontluisterende nederlaag weten te vermijden tegen FC Emmen. De Rotterdammers gaven een snelle 2-0 voorsprong compleet uit handen; pas in de 96e minuut (!) tekende Jens Toornstra voor de uiteindelijke 3-3. 

Feyenoord begon uitstekend aan het uitduel met Emmen. De formatie van trainer Jaap Stam leek na een klein kwartier op rozen te zitten. Binnen een paar minuten tekende Orkun Kökcü voor de 0-1 en in de twaalfde minuut liet Luciano Narsingh het net bollen. De thuissupporters vreesden een zware nederlaag - maar niets bleek minder naar. 

Emmen knokte zich namelijk razendsnel terug naar 2-2. Robbert de Vos, voormalig jeugdspeler van Feyenoord, scoorde in de 21e minuut en met een prachtige afstandsknal tekende Sergio Peña kort daarna voor de gelijkmaker.

Feyenoord, tot zondag nog ongeslagen in competitieverband, was compleet van de kaart na die Drentse dubbelslag. Stam bracht tijdens de rust Marcos Senesi in het veld voor de teleurstellende Edgar Ié. De Argentijnse topaankoop kon niet verhinderen dat Emmen na een uur op 3-2 kwam. Senesi greep slap in, liet Luciano Slagveer ontsnappen en zag hoe de Emmen-aanvaller koel bleef en Kenneth Vermeer passeerde. 

Emmen-verdediger Heylen kreeg in de 76e minuut direct rood van scheidsrechter Dennis Higler, omdat hij de ontsnapte invaller Naoufal Banni naar de grond werkte. Wat volgde wat een slotkwartier waarin de thuisploeg op eigen helft werd teruggedrongen en Feyenoord wanhopig op zoek ging naar een punt of meer. In de állerlaatste seconde zorgde Jens Toornstra voor enige opluchting. Van buiten de zestien schoot de invaller hard raak. 

Feyenoord staat nu op tien punten uit zes duels. Emmen heeft 4 uit 7

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws