Garcia de La Vega doet aangifte van bedreiging en mishandeling door Roda-fans

Garcia de La Vega doet aangifte van bedreiging en mishandeling door Roda-fans

28-09-2019 13:14 Laatste update: 13:51
143

Mauricio Garcia de la Vega, de beoogde nieuwe eigenaar van Roda JC, heeft aangifte gedaan van bedreiging en mishandeling. Dat meldt 1Limburg zaterdag. De Mexicaanse zakenman werd vrijdag het Parkstad Limburg Stadion 'uitgejaagd' door fans.

De harde kern van Roda liet eerder deze week via een statement op sociale media al weten geen vertrouwen meer te hebben in Garcia de la Vega. De man die als investeerder werd binnengehaald in Kerkrade stak tot op heden nog geen geld in de club, tot onvrede van de fans. Ze voerden rond het duel met De Graafschap (1-1) actie tegen de mogelijke investeerder.

Zo zou in de eerste helft de Koempeltribune leeg blijven. De avond verliep echter een stuk grimmiger dan gepland. Tientallen supporters braken het hoofdgebouw van het stadion binnen en dirigeerden Garcia de la Vega naar de uitgang. Daar wachtte nog een grote schare fans hem op. Op dat moment besloot de politie in te grijpen en werd de Mexicaan in een politieauto afgevoerd.

De politie spreekt van een bewuste keuze om pas buiten het stadion in te grijpen. "Vooral buiten werd duidelijk dat bepaalde supporters hem te lijf wilden gaan en de politie heeft er toen voor gekozen om deze persoon in veiligheid te brengen en hem daar weg te halen", zegt een woordvoerder tegen de omroep.

"De situatie in het stadion was volgens mij niet nijpender dan buiten het stadion, maar er komt een onderzoek en dan gaan we op een rijtje zetten hoe het allemaal is gegaan."