LIVE-discussie: Ten Hag puzzelt en vindt plek voor alle aanvallende kanonnen

LIVE-discussie: Ten Hag puzzelt en vindt plek voor alle aanvallende kanonnen

28-09-2019 18:35 Laatste update: 18:51
218

Hakim Ziyech keert zaterdag terug in de basis van Ajax voor de thuiswedstrijd tegen FC Groningen in de Eredivisie. De Marokkaanse spelmaker bleef midweeks tegen Fortuna Sittard (5-0) nog uit voorzorg aan de kant.

De terugkeer van Ziyech gaat ten koste van Edson Álvarez doordat ook Lisandro Martínez weer aan de aftrap verschijnt. De Argentijn vormt op het middenveld een duo met Donny van de Beek, die een linie zakt. Quincy Promes is opnieuw de nummer tien, terwijl ook David Neres en Dusan Tadic een basisplaats hebben. Nu iedereen fit is heeft Ajax-trainer Erik ten Hag voorin flink wat te kiezen. Hij gaf eerder al aan dat Van de Beek een optie is als controleur.

Achterin keert Noussair Mazraoui na blessureleed terug in de basis. Hij neemt de plek over van Sergiño Dest, die de laatste weken een sterke indruk maakte. Of laatstgenoemde rust krijgt of gepasseerd wordt, is niet duidelijk. De Amsterdammers nemen het woensdag in de Champions League op tegen Valencia.

FC Groningen-trainer Danny Buijs voert geen wijzigingen door. Hij kiest voor dezelfde elf spelers, die woensdag nog met 3-1 verloren bij PSV en eerder met 2-0 wonnen van PEC Zwolle. De statistieken bieden de Trots van het Noorden weinig hoop, want nog nooit werd gewonnen in de Johan Cruijff Arena.

Ajax en Groningen trappen om 19.45 uur af. Ajax is momenteel koploper in de Eredivisie met zeventien punten. Groningen heeft tien punten minder en staat veertiende.

De opstellingen

Ajax: Onana, Mazraoui, Veltman, Blind, Tagliafico; Van de Beek, Martínez; Ziyech, Promes, Neres; Tadic.

FC Groningen: Padt, Zeefuik, Itakura, Te Wierik, Van Hintum; Lundqvist, Matusiwa, El Messaoudi, Warmerdam; Hrustic, Benschop