Garcia de la Vega stopt nog geen geld in Roda: 'Heb te maken met regels KNVB'

Garcia de la Vega stopt nog geen geld in Roda: 'Heb te maken met regels KNVB'

01-10-2019 07:55
53

Mauricio Garcia de la Vega verdedigt in een interview met De Telegraaf zijn beslissing om nog geen geld in Roda JC te stoppen. De Mexicaanse zakenman wacht op goedkeuring van de KNVB voor zijn overname, stelt hij.

"Ik ben niet het type eigenaar dat binnenkomt en direct geld begint uit te geven. Ik heb van begin af aan gezegd dat ik andere wegen zou kiezen, zoals snijden in de uitgaven", vertelt Garcia de la Vega in de ochtendkrant.

"Bovendien heb ik te maken met de regelgeving van de KNVB", legt de Mexicaan uit. "Ik ken de situatie van andere buitenlandse investeerders die geïnvesteerd hebben, maar hun geld kwijt zijn omdat ze niet goedgekeurd zijn als eigenaar. Bovendien kan ik ook pas geld in de club storten als de KNVB mij als eigenaar heeft goedgekeurd, omdat ik anders het risico loop dat het geld wordt bevroren omdat de herkomst niet duidelijk is."

Garcia de la Vega benadrukt dat hij op andere manieren aan geld probeert te komen voor de Limburgers. Zo sloot hij een lening af van 150.000 euro, waarvoor hij persoonlijk garant staat. Ook sloot hij een deal met het Duitse bedrijf UAC Holding over de naamgeving van het stadion. "Dat is een deal van 1 miljoen euro, waarvoor ze een bankgarantie hebben afgegeven."

Garcia de la Vega is vastbesloten een succes te maken van het project, vertelt hij, maar niet ten koste van alles. Hij bevestigt met Frits Schrouff te hebben gesproken over een vertrek. "Als ik weg moet, sta ik open voor elk voorstel. We hebben over verschillende oplossingen gesproken, maar niet over bedragen."