De Ligt vergeleken met Ronaldo: Dat heb ik maar bij een paar spelers gezien

De Ligt vergeleken met Ronaldo: "Dat heb ik maar bij een paar spelers gezien"

11-10-2019 10:42
76

Edwin van der Sar maakt zich helemaal geen zorgen om Matthijs de Ligt. De start van de twintigjarige verdediger bij Juventus was niet foutloos, maar de algemeen directeur van Ajax had dat aan zien komen.

"Nee, het is niet verrassend", zegt Van der Sar bij ESPN. "Hij is twintig en was geweldig bij Ajax. Onze captain, onze rots in de branding, maakte veel belangrijke goals, hield veel goals tegen... Ik was 28 of 29 toen ik naar Juventus ging en heb dezelfde route afgelegd. In Italië is het verdedigen zeker anders dan bij Ajax. Dus natuurlijk, hij moet zich aanpassen."

De stap naar het buitenland was groot voor De Ligt, laat Van der Sar doorschemeren. "Matthijs kwam naar Ajax toen hij acht of negen was en zijn dorp ligt op vijf kilometer van het trainingscomplex. Hij is zijn hele leven bij Ajax geweest, dus om dan te vertrekken..."

"Zijn wil om de beste ter wereld te worden, die heb ik maar bij een paar spelers gezien", aldus de Ajax-directeur. "Eén van die spelers zit nu met hem in één team: Cristiano Ronaldo. De Ligt heeft dezelfde mentaliteit en honger om elke training beter te worden."