'Ik zou Senesi nu opstellen bij Feyenoord en drie, vier wedstrijden laten staan'

'Ik zou Senesi nu opstellen bij Feyenoord en drie, vier wedstrijden laten staan'

Gepubliceerd: donderdag 17 oktober 2019 om 13:51do 17-10-2019 om 13:51

Piet de Visser vindt het hoog tijd dat Marcos Senesi een kans krijgt bij Feyenoord. De Argentijnse topaankoop van zeven miljoen euro stond sinds zijn komst nog niet éen keer in de basiself van trainer Jaap Stam.

Feyenoord hervat de competitie zondag met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo. "Hij moet zo snel mogelijk aan de bak. Ik zou hem nu de komende weken het vertrouwen geven", zegt De Visser over Senesi tegen het Algemeen Dagblad. "Senesi is voor veel geld aangetrokken. Dan moet je hem een keer in de vuurlinie gooien. Ik zou hem nu opstellen en drie, vier wedstrijden laten staan."

De 85-jarige meesterscout zag Senesi tegen FC Emmen (3-3) ongelukkig debuteren. "Daar schrok ik wel van. Maar ik zou nog geen oordeel over hem vellen. Net als Alex destijds bij PSV moet hij nog wennen. Toen ik met Alex aankwam, werd ik ook uitgelachen. Ze vonden hem te log. Maar toen hij erin stond, is hij er nooit meer uitgeweest."

Uit ervaring weet De Visser dat de ene Zuid-Amerikaan de andere niet is. Afgelopen jaar loodste hij twee Ecuadorianen naar Willem II. "Diego Palacios vloog er bij Willem II vanaf de eerste dag meteen in. Maar zijn landgenoot Jhonny Quiñones past zich dit jaar niet zo makkelijk aan. Argentijnen doen dat vanwege hun mentaliteit vaak wel snel. Kijk maar naar Tagliafico en Martinez bij Ajax."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws