Blind voorbeeld van falend transferbeleid United: 'Hij bezat niet de X-factor'

Blind voorbeeld van falend transferbeleid United: 'Hij bezat niet de X-factor'

Gepubliceerd: vrijdag 18 oktober 2019 om 19:38vr 18-10-2019 om 19:38

Manchester United-directeur Ed Woodward ligt nadrukkelijk onder vuur in Engeland. De bestuurder wordt verantwoordelijk gehouden voor het falende transferbeleid van The Mancunians de afgelopen jaren. The Guardian schuift Ajacied Daley Blind naar voren als voorbeeld, terwijl Woodward zichzelf verdedigt.

De Oranje-international werd door toenmalig manager Louis van Gaal naar Old Trafford gehaald. 'Van Gaals visie van een United-speler verschilde met die van de club, wat resulteerde in een onsamenhangend team', schrijft de Britse kwaliteitskrant. Zonder Van Gaal had United 'de zeer fijne voetballer Blind nooit gehaald omdat hij niet de vereiste X-factor bezat'.

Woodward geeft toe dat dat het aan- en verkoopbeleid na zijn komst in 2013 weinig gelukkig was. Dat wijt de algemeen directeur mede aan het vertrek van Sir Alex Ferguson, die een flinke vinger in de pap had bij transfers. "We hebben ons scoutingsapparaat uitgebreid de afgelopen jaren. We denken dat de zaken nu op een efficiënte en productieve manier verlopen", zegt hij tegen The Guardian.

De kritiek dat 'niet-voetbalmensen' over het aankoopbeleid gaan, doet Woodward af als onzin. Zelf komt hij ook niet uit de voetbalwereld. "Dat is een mythe en een belediging voor mensen die bij deze fantastische club werken. Veel van onze stafleden bij het eerste elftal werken er al meer dan tien jaar. We hebben zelfs een aantal scouts in dienst die al 25 jaar bij de club rondlopen."

Onder Woodward's bewind haalde United afgelopen zomer drie versterkingen. Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka en Daniel James maken tot dusver een positieve indruk. Toch kunnen zij niet voorkomen dat United de slechtste seizoenstart ooit beleeft. Zondag wacht de kraker tegen Liverpool.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws