Ziyech voor het eerst aanvoerder van Marokko tijdens teleurstellend gelijkspel

Ziyech voor het eerst aanvoerder van Marokko tijdens teleurstellend gelijkspel

Gepubliceerd: vrijdag 15 november 2019 om 22:05vr 15-11-2019 om 22:05

Laatste update: vrijdag 15 november 2019 om 22:09vr 15-11-2019 om 22:09

Marokko heeft in de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Afrika Cup met 0-0 gelijkgespeeld tegen Mauritanië. Bij Marokko startten Noussair Mazraoui, Sofyan Amrabat, Hakim Ziyech en Nordin Amrabat in de basis.

In het Prince Moulay Abdellah Stadium in Rabat trapten beide teams om 20:00 uur af. Het duel ging redelijk gelijk op, maar doelpunten werden er niet gemaakt. Gele kaarten vielen er echter wel in overvloed: beide teams kregen er drie. Een van de Marokkaanse kaarten ging naar Sofyan Amrabat, die centraal achterin begon bij De Leeuwen van de Atlas.

Opvallend detail: bij de thuisploeg startte Ziyech met de aanvoerdersband om zijn arm. Het was de eerste keer dat de Ajacied tot aanvoerder benoemd werd door bondscoach Vahid Halilhodzic. Nordin Amrabat was eerder altijd aanvoerder, maar lijkt de band vanaf deze wedstrijd af te moeten staan aan Ziyech.

Ook in de tweede helft kregen de aanwezige supporters geen doelpunten te zien. Hierdoor komen Marokko en Mauritanië beiden op één punt te staan. De andere landen in de poule, de Centraal-Afrikaanse Republiek en Burundi, speelden woensdag al. Die wedstrijd eindigde met 2-0 in het voordeel van de Centraal Afrikaanse Republiek, die daarmee aan kop gaan in poule E van de kwalificatie.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws