Afstraffing niet reden voor ontslag Maaskant bij VVV: 'Dat is me kwalijk genomen'

Afstraffing niet reden voor ontslag Maaskant bij VVV: 'Dat is me kwalijk genomen'

Gepubliceerd: maandag 18 november 2019 om 11:52ma 18-11-2019 om 11:52

Robert Maaskant vermoedt dat niet de 6-1 zeperd van VVV-Venlo tegen Heracles Almelo zijn ontslag hebben ingeluid, maar zijn uitspraken na die wedstrijd. De vijftigjarige trainer kondigde na de afstraffing 'maatregelen aan'.

"Tijdens de wedstrijd zit je op de bank en denkt: jongens, jongens, jongens... wat zijn we in hemelsnaam aan het doen hier? Daarom heb ik na afloop maatregelen aangekondigd, zo konden we niet verder. En dat is me kwalijk genomen", zegt Maaskant tegen de NOS.

VVV leed onder Maaskant tien nederlagen in dertien Eredivisie-duels en werd door de amateurs van Groene Ster uitgeschakeld in de KNVB Beker, maar zijn uitspraken wogen dus zwaarder. "Ja. Dat vermoed ik. Dat is ook wel uitgesproken, maar zoals het gaat in de voetballerij kan je nooit het achterste van je tong laten zien na allerlei contracten die getekend zijn."

Maaskant is teleurgesteld in de leiding van de Limburgers én in manager voetbalzaken Stan Valckx, met wie hij eerder samenwerkte bij Wisla Krakow. "De club gaf aan dat ze staan voor 'wij', als in 'wij doen alles samen, we winnen samen en verliezen samen'. Dat is niet gebleken." Van spelers kreeg de coach wel 'heel veel belletjes en berichtjes'. "Maar er is altijd een aantal dat niet belt, natuurlijk."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat VVV iets opschieten met het ontslag van Maaskant?

(2527 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws