Bestuurder pleit voor puntenaftrek Den Bosch, Rutte noemt racisme verschrikkelijk

Bestuurder pleit voor puntenaftrek Den Bosch, Rutte noemt racisme verschrikkelijk

Gepubliceerd: maandag 18 november 2019 om 12:30ma 18-11-2019 om 12:30

De ervaren voetbalbestuurder Gaston Sporre heeft zijn buik vol van halve maatregelen in het voetbal vanwege racisme. Hij pleit voor puntenaftrek voor FC Den Bosch na de racistische uitingen aan het adres van Excelsior-aanvaller Ahmad Mendes Moreira.

"Dan raak je ze in de kern, dat is de ranglijst", zegt Sporre, oud-bestuurder van PEC Zwolle en SC Heerenveen, tegen het Algemeen Dagblad. "Al die protocollen werken niet. Dan wordt er in het stadion een standaardriedeltje voorgelezen dat de kwetsende spreekkoren moeten stoppen. Dat kan alleen rekenen op hoongelach. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden."

Volgens Sporre is puntenaftrek de enige juiste maatregel voor clubs, waarvan fans zich stelselmatig schuldig maken aan racisme. Hij wijst op het feit dat als clubs financieel de zaken niet op orde hebben óók puntenaftrek volgt. "Rücksichtslos zijn. Met pappen en nathouden kom je geen steek verder. Een speler kan een gele kaart krijgen en daarna een rode kaart. Zo moet dat ook met dit onderwerp gaan bij de clubs. Grijp in als het na een eerste waarschuwing wéér mis gaat."

Rutte
Ook premier Mark Rutte heeft zich inmiddels uitgelaten over het voorval in De Vliert tijdens FC Den Bosch – Excelsior. Hij prijst de arbiter, die het duel tijdelijk stillegde. "Racisme, daar is geen plek voor in dit land en hulde voor de scheidsrechter", wordt Rutte geciteerd door Omroep Brabant. "Verschrikkelijk, echt vreselijk." Over maatregelen wil hij zich nog niet uitlaten.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws