Management bevestigt: 'Vertrek in winter logisch als Lato niet speelt bij PSV'

Management bevestigt: 'Vertrek in winter logisch als Lato niet speelt bij PSV'

Gepubliceerd: maandag 18 november 2019 om 17:42ma 18-11-2019 om 17:42

Laatste update: maandag 18 november 2019 om 17:59ma 18-11-2019 om 17:59

De kans dat Toni Lato na de winterstop nog bij PSV speelt is een stuk kleiner geworden. De 21-jarige linksback kwam in de zomer op huurbasis over van Valencia, maar trainer Mark van Bommel doet geen beroep op hem.

"Een vertrek bij PSV is logisch als Toni helemaal niet speelt", zegt een woordvoerder van het managementbureau van Lato tegen het Eindhovens Dagblad. "Als je geen enkele minuut maakt, gaat het natuurlijk niet goed." Bovendien is voor de jonge Spanjaard inmiddels interesse uit eigen land.

"Let wel, Toni heeft niets tegen de club PSV. Hij heeft er buiten het veld goed naar zijn zin en het bevalt hem er als mens prima. Maar de situatie als voetballer is nu natuurlijk niet zoals die moet zijn. Blijft dat zo in de komende weken, dan lijkt het logisch en beter dat Toni in de winter weggaat", benadrukt de woordvoerder. De knoop wordt vermoedelijk in de loop van december doorgehakt.

Volgens lokale media moet PSV een boete betalen aan Valencia doordat Lato geen speeltijd krijgt. Daar wil zijn management niets over kwijt. "Ik weet niet of er zo'n bepaling in het contract zit." Lato werd binnen gehaald als opvolger van landegenoot Angeliño, maar speelde pas één officiële minuut in het eerste elftal.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws