Contractnieuws van Barça: voorzitter Bartomeu en supertalent Fati schudden handen

Contractnieuws van Barça: voorzitter Bartomeu en supertalent Fati schudden handen

Gepubliceerd: woensdag 4 december 2019 om 19:53wo 04-12-2019 om 19:53

Laatste update: woensdag 4 december 2019 om 19:59wo 04-12-2019 om 19:59

Ansu Fati en de technische beleidsbepalers van FC Barcelona hebben elkaar woensdagavond de hand kunnen schudden. Het zeventienjarige supertalent heeft een nieuw contract ondertekend, laat Barça weten via de officiële kanalen.

De in Guinee-Bissau geboren aanvaller ligt tot medio 2022 vast, met een optie voor nog eens twee seizoenen. De ontsnappingsclausule in de verbintenis ligt tussen de 100 en 170 miljoen euro. Wanneer hij achttien wordt en zijn eerste profcontract kan ondertekenen, zal deze clausule echter opgehoogd worden naar 400 miljoen euro.

Fati maakte dit jaar op zestienjarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal en ontwikkelde zich vervolgens stormachtig. In zijn tweede wedstrijd namens de hoofdmacht maakte hij zelfs al zijn eerste treffer, op 31 augustus tegen Osasuna. "La Masía is voor mij de beste leerschool geweest", vertelt hij over zijn jeugdjaren in de befaamde Catalaanse opleiding. "Ik heb daar ook moeilijke momenten gekend, maar ik ben iedereen heel erg dankbaar."

Het echte werk moet echter nog komen, benadrukt hij. "Dat ik elke dag met de allerbesten samen mag werken, is al een droom. Maar nu zal ik nóg harder moeten werken."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws