07-12-2019 18:20 Laatste update: 20:59
11

Valencia heeft zaterdag op knappe wijze afgerekend met stadgenoot Levante. Los Che tankte zodoende vertrouwen voor het treffen met Ajax, maar raakte wel Jasper Cillessen met een blessure kwijt. Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz deed uitstekende zaken in de Bundesliga.

Bayer Leverkusen - Schalke 04 2-1
Bayer Leverkusen heeft goede zaken gedaan in de top van de Bundesliga. De ploeg van trainer Peter Bosz won met 2-1 van Schalke 04 en gaat daardoor zelfs Bayern München voorbij. Die Werkself kwamen na een kwartier op voorsprong. Schalke-doelman Alexander Nübel tastte mis, waardoor Lucas Alario binnen kon koppen. In de slotfase tikte Alario ook de 2-0 binnen. Benito Raman deed nog iets terug, maar het bleef bij 2-1.

Door de zege staat Leverkusen nu zesde, terwijl Bayern naar plek zeven zakt. De ploeg van Bosz heeft net als Schalke en SC Freiburg 25 punten, maar een minder doelsaldo.

Levante - Valencia 2-4
Valencia beleefde een knappe comeback bij Levante in de Derby del Turia. Roger Martí opende de score voor de thuisloeg en verdubbelde de score vanaf de strafschopstip. Jasper Cillessen moest zich daarna al laten vervangen. De Nederlandse doelman liet zich vanwege een blessure vervangen door Jaume Domènech en vormt een vraagteken voor het Champions League-duel met Ajax.

Kort voor de pauze kwam Valencia terug in de wedstrijd. Uitgerekend Martí werkte de bal in zijn eigen doel. In de tweede helft draaide Kévin Gameiro de score razendsnel om met twee treffers. Na een tweede gele kaart voor Levante-debutant Eliseo Falcon bepaalde Rodrigo Moreno de eindstand in de slotfase op 2-4. Valencia doet daarmee vertrouwen op voor het bezoek aan Ajax.

Montpellier - Paris Saint-Germain 1-3
Paris Saint-Germain heeft dankzij zijn sterrenvoorhoede een dreigende nederlaag bij Montpellier afgewend in de Ligue 1. De landskampioen keek door een eigen goal van Leandro Paredes lange tijd tegen een achterstand aan. Pas in het slotkwartier boog PSG de score om, nadat Pedro Mendes zijn tweede gele kaart had gekregen. Neymar tekende met een schitterende vrije trap voor de gelijkmaker. Vervolgens sloegen ook Kylian Mbappé en Mauro Icardi toe. PSG heeft nu acht punten meer dan nummer twee Olympique Marseille.

Udinese - Napoli 1-1
Napoli heeft ook de uitwedstrijd tegen Udinese niet weten te winnen. De ploeg van de geplaagde trainer Carlo Ancelotti bleef steken op 1-1. Uit de laatste zeven duels in de Serie A pakten de Napolitanen slechts vijf punten. De laatste overwinning dateert van 19 oktober. Bij Udinese werd Napoli al na een half uur verder in de problemen gedrukt, toen Kevin Lasagna de score opende. Piotr Zielinski voorkwam twintig minuten voor tijd een nederlaag.

Opvallend genoeg kreeg Nikola Maksimovic al een rode kaart, voordat hij kon invallen voor Napoli. Hij kreeg het tijdens zijn warming-up aan de stok met de assistent-scheidsrechter en kon meteen vertrekken. Hirving Lozano had een basisplaats bij de nummer twee van het afgelopen seizoen, maar werd na 62 minuten vervangen door Amin Younes.

Atalanta Bergamo-Hellas Verona 3-2
Atalanta moest echter tot twee keer toe terugkomen na een treffer van Samuel Di Carmine. Ruslan Malinovskiy schoot fraai binnen van afstand en Luis Muriel schoot een strafschop binnen. De wedstrijd leek in een puntendeling te eindigen, ook nadat Pawel Dawidowicz in de slotfase een rode kaart kreeg. Berat Djimsiti besliste echter anders: de verdediger uit Albanië kwam in minuut 93 vrij voor doelman Marco Silvestri en schoot alsnog de 3-2 binnen.

Blackburn Rovers-Derby County 1-0
Voor Phillip Cocu blijft het kwakkelen geblazen bij Derby County. The Rams hadden een nederlaag tegen Fulham geleden en gelijkgespeeld tegen Queens Park Rangers en namen het zaterdag op tegen Blackburn Rovers. De punten bleven op Ewood Park: Adam Armstrong kroonde zich tot matchwinner. Cocu en de zijnen blijven op een zestiende plek in het Championship steken. De achterstand op de play-offplaatsen bedraagt echter 'slechts' zeven punten.