De Telegraaf: Koeman en Maaskant gelinkt aan NAC, nog drie namen genoemd

De Telegraaf: Koeman en Maaskant gelinkt aan NAC, nog drie namen genoemd

02-01-2020 07:09
43

De Telegraaf brengt na het ontslag van Ruud Brood meerdere namen in verband met NAC Breda. De 57-jarige Brood kreeg op Oudjaarsdag van de club te horen dat hij mocht vertrekken.

De Telegraaf is kritisch op de prestaties van NAC, maar stelt ook dat de door Tom van den Abbeele (technisch directeur) samengestelde selectie simpelweg niet goed genoeg is om een 'dominante' rol te vervullen in de Keuken Kampioen Divisie. Brood krijgt van de krant dus niet de schuld van de matige prestaties.

Assistent-trainer Willem Weijs vervangt Brood op interim-basis, maar omda hij nog niet over de juiste papieren beschikt mag hij het seizoen niet afmaken. Dus zal er voor de start van de tweede seizoenshelft een andere trainer voor de groep moeten staan. Het is nog niet duidelijk wie dat is. De Telegraaf schrijft dat de namen van Erwin Koeman, Kees van Wonderen, Maurice Steijn, Jurgen Streppel en Robert Maaskant rondgaan in Breda.

Het is niet duidelijk of zij daadwerkelijk in beeld zijn bij NAC of dat De Telegraaf speculeert. Maaskant was al tweemaal trainer van NAC, terwijl Van Wonderen en Steijn een verleden als speler hebben bij de club. Overigens lijkt Steijn de topkandidaat om na dit seizoen aan de slag te gaan bij ADO Den Haag.