'AZ is een heel goed team, maar ik zie ze niet als een grote concurrent'

'AZ is een heel goed team, maar ik zie ze niet als een grote concurrent'

Gepubliceerd: zaterdag 18 januari 2020 om 06:56za 18-01-2020 om 06:56

Andre Onana wil niet achterom kijken in de titelstrijd met AZ in de Eredivisie. De doelman van Ajax legt de lat hoog: hij wil de Eredivisie, de KNVB Beker en de Europa League winnen in zijn mogelijk laatste halfjaar in Amsterdam.

"Op drie fronten gaan we voor de prijzen. Het is realistisch om dat te zeggen", zegt Onana in De Telegraaf. "Als je kijkt naar de kwaliteiten van het team is het mogelijk voor Ajax om alle drie de prijzen te pakken."

In de Eredivisie moet de ploeg van coach Erik ten Hag zien af te rekenen met AZ, dat slechts drie punten minder heeft. "Het is een heel goed team, maar ik zie ze niet als een grote concurrent." De 23-jarige Kameroener benadrukt dat Ajax alles in eigen hand heeft. "We staan bovenaan en waarom zou ik dan mijn hoofd moeten omdraaien om te zien wat AZ, Feyenoord en PSV doen?"

Veel spelers lijken bezig aan een afscheidstournee bij Ajax, maar daar denkt Onana nog niet aan. "Iedereen weet dat er in de zomer spelers zullen vertrekken, misschien ik ook wel, maar daar moeten we niet mee bezig zijn. We kunnen historie schrijven door alles te pakken. Als dat lukt, dan volgt die mooie stap omhoog vanzelf."

Mocht hij vertrekken, dan gaat Onana Ajax zeker missen. "Maar zo is het leven. Toen ik wegging bij Barcelona, dacht ik dat het het einde van de wereld was. Maar kijk waar ik nu ben. Ook hier kan ik niet voor altijd blijven. Er zal een dag komen dat ik ga. Dit is mijn vierde seizoen. Als ik erop terugkijk, dan is het geweldig geweest wat we hebben gepresteerd met een jong team. En is het nog niet klaar. Ik ga alles geven om het nog mooier te maken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws