Groningen laat Absalem tijdelijk vertrekken: 'Ook met oog op Marokkaanse elftal'

Groningen laat Absalem tijdelijk vertrekken: 'Ook met oog op Marokkaanse elftal'

Gepubliceerd: dinsdag 21 januari 2020 om 19:28di 21-01-2020 om 19:28

Amir Absalem ruilt FC Groningen in voor Almere City. Beide clubs hebben de transfer via de officiële kanalen aangekondigd. De 22-jarige Absalem kwam bij Groningen niet aan spelen toe en wordt tot het einde van het seizoen verhuurd. 

"Het is belangrijk voor mij om nu zoveel mogelijk te spelen, ook met de kennis dat ik in de voorselectie van Marokko zit", vertelt Absalem op de clubsite van Almere City. "Ik verheug mij erop mijzelf de komende periode in het shirt van Almere City FC te kunnen laten zien."

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus van Groningen benadrukt dat Absalem een talentvolle speler is, "maar voor zijn verdere ontwikkeling was het daarbij wel van belang dat hij op korte termijn aan spelen zou toekomen op een zo hoog mogelijk niveau."

"In onze ogen kan hij zich in Almere op een goede manier laten zien. Wij hebben nog altijd vertrouwen in en plannen met Amir. Op dit moment is deze stap zowel voor speler als club goed. Wij wensen Amir heel veel succes bij Almere City en zullen zijn verrichtingen nauwlettend volgen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws