Heerenveen gaat kopje onder in Sittard, ongelukkige rol voor Botman

02-02-2020 16:24
50

Fortuna Sittard heeft tegen sc Heerenveen een belangrijke stap gezet in de strijd tegen degradatie. De wedstrijd in Sittard bleef tot de laatste minuut spannend, maar er werd wel gewonnen: 2-1.

Heerenveen begon flitsend in Limburg, want de eerste kans zat er meteen in. Joey Veerman stak de razendsnelle Mitchell van Bergen weg, die een paar meters maakte en vervolgens subtiel afrondde.

De bezoekers kregen via Jens Odgaard een kans op 0-2, maar de volgende goal werd gemaakt door Fortuna. Verdediger Felix Passlack, die voorin was blijven hangen, kreeg de bal gelukkig voor z'n voeten: 1-1. Fortuna had daarna de betere kansen, al bleef Heerenveen eenvoudig overeind. De Friezen creërden echter weinig kansen.

Ook de tweede helft leverde weinig spektakel op. Het lukten Fortuna en Heerenveen niet om de bezoekers waar voor hun geld te geven. Verder dan een schot van Leandro Fernandes kwam Fortuna in eerste instantie niet. Heerenveen wisselde aanvallend, maar kreeg in de slotfase de deksel op de neus. De vogelvrije Branislav Niňaj leek van dichtbij de 2-1 binnen te kunnen schieten, maar de reddende Filip Bednarek moest alsnog buichen na een ongelukkige eigen goal van Sven Botman.

De ingevallen Runar Espejord kopte in de blessuretijd namens Heerenveen nog op de paal. Het bleef bij 2-1 in Sittard. Fortuna zet met de winst op Heerenveen een belangrijke stap tegen degradatie.