Schmidt in het geheim in Amsterdam voor Ajax - PSV: 'Ik vind dat veelzeggend'

Schmidt in het geheim in Amsterdam voor Ajax - PSV: 'Ik vind dat veelzeggend'

11-03-2020 11:51
118

Het feit dat PSV de gesprekken met Roger Schmidt maandenlang geheim wist te houden, was voor de Duitse trainer het teken dat het wel goed zit met de Eindhovense club. Woensdag werd bekend dat Schmidt vanaf volgend seizoen de leiding heeft over PSV.

Schmidt was van meet af aan kandidaat nummer één en zijn naam zong al enige tijd rond, maar concreet werden de geruchten nooit. PSV meldt dat Schmidt in de voorbije maanden alle wedstrijden van PSV zag. Op 2 februari was hij zelfs live in de Johan Cruijff Arena aanwezig voor de Eredivisie-kraker tussen Ajax en PSV (1-0).

"Er is tot het zetten van de handtekeningen niets van onze ontmoetingen naar buiten gekomen", reageert Schmidt op de website van zijn nieuwe club. "Ik vind dat veelzeggend over de manier waarop ze bij PSV met elkaar omgaan. Voor mij is vertrouwen dé basis om met elkaar aan de slag te gaan."

De 52-jarige Schmidt denkt bij PSV 'meteen aan het rood-witte shirt, de zwarte broek en de vele grote spelers'. "Ronaldo, Romario, Van Nistelrooy. Hier hebben grote spitsen gespeeld”", verklaart hij. "PSV stond altijd voor mooie doelpunten. Dat is het eerste wat in mij opkomt als ik aan PSV denk."