KNVB betreurt en begrijpt EK-uitstel: 'Zitten topspelers in quarantaine'

KNVB betreurt en begrijpt EK-uitstel: 'Zitten topspelers in quarantaine'

17-03-2020 15:33 Laatste update: 15:42
9

Gijs de Jong, toernooidirecteur van de KNVB die verantwoordelijk was voor de vier wedstrijden in Amsterdam op het EK 2020, betreurt het feit dat het toernooi met een jaar is uitgesteld naar 2021. Hij toont zich tegelijkertijd ook begripvol.

"Er is door heel Europa door heel veel mensen hard gewerkt aan EURO 2020. We betreuren het zeer dat we door een indrukwekkend geval van overmacht het EK moeten verplaatsen", zegt De Jong in een verklaring van de KNVB. "Het is wat het is. Maar als straks de situatie op het gebied van de volksgezondheid in Europa weer normaal is, pakken we de draad op en gaan gestaag verder."

Directeur betaald voetbal Eric Gudde begrijpt de keuze van de UEFA heel goed. "Een volkomen logische beslissing. In Nederland is bekend dat de competities in elk geval tot en met 6 april platliggen en er niet collectief getraind kan worden. In sommige Europese land zijn topspelers zelfs in quarantaine of besmet met het virus. Sport is op z’n best als alle deelnemers op hun sterkst aan de start kunnen verschijnen en zich dus met hun nationale team gezamenlijk kunnen voorbereiden. Dat is waar we als liefhebbers naar uitkijken, maar dat zit er voor veel gevallen nu al niet meer in voor de geplande start over twaalf weken", aldus Gudde.

De KNVB heeft tot 30 juni om de Eredivisie af te maken. De bekerfinale van 19 april is in ieder geval al uitgesteld. Binnenkort komt de bond met verschillende scenario's om de competitie af te maken.