Verplaatsen EK zet Kuipers aan het denken: 'Kijken of ik er jaar aan vastplak'

Verplaatsen EK zet Kuipers aan het denken: 'Kijken of ik er jaar aan vastplak'

17-03-2020 19:04
7

Voor Björn Kuipers had het EK 2020 zijn laatste grote toernooi moeten worden. De Nederlandse scheidsrechter maakte eerder bekend dat hij aan zijn laatste internationale jaar bezig is, maar nu zit hij met de nodige twijfels.

"Ik word aan het einde van de maand 47 jaar en dat is voor een internationale scheidsrechter al best oud. Aan de andere kant ben ik nog hartstikke fit en besef ik ook hoe mooi het is om afscheid op een groot toernooi te nemen", laat Kuipers weten aan het Algemeen Dagblad.

Kuipers vindt het te vroeg om nu al een knoop door te hakken. "Ik ben maar een klein radertje in het grote geheel. Want vergis je niet: een EK verplaatsen is niet zomaar iets", stelt hij. Bovendien heeft hij als eigenaar van twee supermarkten nu wel iets anders aan zijn hoofd met het coronavirus. "Voetbal is bijzaak. In september/oktober ga ik eens rustig met mijn familie, collega's en de mensen van de UEFA zitten om te bekijken of ik er nog een jaar aan vastplak."

Kuipers floot al op meerdere EK's en WK's. Ook was hij in 2014 de leidsman tijdens de Champions League-finale tussen Real Madrid en Atlético Madrid.