PSV wacht niet op andere clubs: 'Opstappen op langzaamste trein die je kan vinden'

PSV wacht niet op andere clubs: 'Opstappen op langzaamste trein die je kan vinden'

27-04-2020 08:12
81

Toon Gerbrands en de PSV-directie hebben twintig procent van hun salaris ingeleverd om de club financieel te helpen in deze periode van het coronavirus, maar dat besluit zorgde voor wisselende reacties bij andere Nederlandse clubs.

Of Gerbrands en PSV daar niet even mee hadden kunnen wachten, was de gedachte. De directeur twijfelde echter geen moment. "Uiteindelijk zullen we allemaal in moeten leveren en ik heb ook wel contact gehad met de vakbond en andere partijen, maar of ik dan even geduld kon hebben, dat proces kon drie, vier weken duren", vertelt Gerbrands in gesprek met Voetbal International. "Ja, de clubs willen samen optrekken, maar de ervaring leert dat samen optrekken in Nederland gelijk staat aan het opstappen op de langzaamste trein die je maar kan vinden."

"Die tijd is er domweg niet en PSV gaat daar zeker niet op wachten", aldus Gerbrands, die meteen tot actie overging. "We hebben nu een probleem en dat wil ik dan ook nu onder ogen zien. Over anderen heb ik niets te zeggen, maar mezelf heb ik wel in de hand. Dan is het gewoon een kwestie van de rvc informeren en doen."

Alles gaat tellen
PSV wil ook in gesprek met de spelers en hoopt dat die een deel van hun salaris in willen leveren. "Dan eis ik niets, maar vraag ik of ze daarover na willen denken. Gaan we komende week samen op terugkomen. Hier moeten we samen uitkomen. En uiteindelijk zal de vraag overal komen, maar ik ben blij dat wij er als directie van PSV al mee begonnen zijn. Alles gaat tellen", sluit Gerbrands af.