Van Gaal onthult: 'Levy in de kofferbak afgevoerd, Jack van Gelder stond buiten'

Van Gaal onthult: 'Levy in de kofferbak afgevoerd, Jack van Gelder stond buiten'

07-05-2020 18:59 Laatste update: 19:07
18

Louis van Gaal heeft een boekje opengedaan over de belangstelling die Tottenham Hotspur toonde in het seizoen 2013/2014. De toenmalige bondscoach van het Nederlands elftal ging na het WK in Brazilië aan de slag bij Manchester United, terwijl hij eerder nog op weg leek naar Noord-Londen.

Valentijn Driessen liet eind november al weten dat de deal niet doorging, omdat Van Gaal Spurs-voorzitter Daniel Levy 'besodemieterde'. De inmiddels 68-jarige Amsterdammer onthult dat Levy destijds een bezoek aan Noordwijk heeft gebracht: beiden wilden echter niet dat dit naar buiten kwam. "Levy is bij mij thuis geweest hier in Noordwijk en in de kofferbak afgevoerd, omdat Jack van Gelder buiten stond", laat hij weten in de podcast Eén-tweetje met Yves van Yves Gyrath, waarvan donderdag een voorpublicatie in De Telegraaf is verschenen.

De inmiddels gepensioneerde trainer erkent dat de gesprekken in een vergevorderd stadium waren en dat hij zijn jawoord eigenlijk al gegeven had. Voordat de deal beklonken kon worden, was het echter niet Tottenham Hotspur, maar Manchester United dat met Van Gaal aan de haal ging. "Het duurde heel lang en hij (Levy, red.) gaf eigenlijk de kans aan Manchester United ook nog een bod uit te brengen."