Ziyech zwaait af met derde Ajax-prijs op rij, Dest verkozen tot grootste talent

Ziyech zwaait af met derde Ajax-prijs op rij, Dest verkozen tot grootste talent

15-05-2020 19:04
48

Sergiño Dest volgt concurrent Noussair Mazraoui op als grootste talent van Ajax. Hakim Ziyech prolongeert zijn titel en is voor het derde seizoen op rij verkozen tot Ajacied van het seizoen: een unicum in de Ajax-historie.

Ajax heeft het dubbele nieuws vrijdagavond bekendgemaakt via de officiële kanalen. Toekomstig Chelsea-speler Ziyech is vooral blij dat hij zichzelf heeft kunnen laten zien in de Champions League-campagne van Ajax. Volgens de spelmaker vond zijn hoogtepunt van het seizoen plaats op 27 november 2019. "Dat was toen het jongetje het veld op kwam rennen bij Lille. Dat was voor mij de bevestiging dat ik de goede kant op ging. Daar zag je mij zoals niet veel mensen mij zien."

Dest ontving zijn prijs uit handen van Erik ten Hag en is beloond voor zijn stormachtige ontwikkeling: de rechtsback speelde eind juli pas zijn eerste wedstrijd voor de Ajax-hoofdmacht, maar speelde zich sinsdien in de kijker van het Amerikaanse nationale team én van Bayern München. "Je kwam als een komeet. Je hebt heel veel wedstrijden gespeeld in Ajax 1, onder andere ook in de Champions League. Je hebt je potentie laten zien. Dit is dik en dik verdiend", werd hij gecomplimenteerd door Ten Hag.