Van Dijk: 'Werd vrij snel duidelijk dat stoppen nooit een optie was in Engeland'

Van Dijk: 'Werd vrij snel duidelijk dat stoppen nooit een optie was in Engeland'

21-06-2020 08:56
153

Virgil van Dijk wil zondagavond met Liverpool een grote stap zetten richting de eerste landstitel in dertig jaar. De ploeg van manager Jürgen Klopp hervat de Premier League na de coronabreak met de stadsderby tegen Everton.

"Ik kan niet wachten", zegt Van Dijk tegen The Daily Mail. "We kunnen weer doen waar van we van houden. Jammer dat de fans er niet bij kunnen zijn, maar daar kunnen we niks aan doen. We hebben al een fantastisch seizoen gehad. Dat kan niemand ons afnemen. We zijn hopelijk op weg om de zaak goed af te ronden, maar het belangrijkste is dat iedereen gezond is."

"Het was heel gek om het seizoen zo plotseling te moeten onderbreken, zonder dat we wisten wanneer het weer zou beginnen", vervolgt de Oranje-aanvoerder. "Sommige mensen zeiden dat het seizoen moest worden geschrapt. Ik maakte mij geen zorgen, maar dat ik niet wist wat er zou gebeuren, vond ik verschrikkelijk. Maar mij werd vrij snel duidelijk gemaakt dat het geen optie was om de Premier League te cancelen."

Liverpool moet het titelfeest wel zonder de fans vieren, maar Van Dijk doet de supporters al een belofte. "Als we twee keer winnen zijn we kampioen, maar daar stopt het niet. We willen deze lijn doortrekken in het nieuwe seizoen, dat snel zal beginnen. We willen in de komende negen duels de toon zetten voor volgend seizoen. Wij kunnen ons als team blijven verbeteren en we hebben spelers die nog veel beter kunnen worden."