Preses Bartomeu over Messi, Setién, Xavi en Martínez: 'Niet op zoek naar trainer'

Preses Bartomeu over Messi, Setién, Xavi en Martínez: 'Niet op zoek naar trainer'

Gepubliceerd: dinsdag 14 juli 2020 om 12:40di 14-07-2020 om 12:40

Laatste update: dinsdag 14 juli 2020 om 13:02di 14-07-2020 om 13:02

FC Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu heeft zich tegenover het Catalaanse TV3 uitgesproken over enkele kwesties binnen Camp Nou. Lionel Messi, Quique Setién, Xavi en Lautaro Martínez passeerden de revue.

Messi zou volgens boze tongen ontevreden zijn over de koers die FC Barcelona vaart. Volgens Cadena SER overweegt de superster zelfs om in 2021 transfervrij te vertrekken. Zo'n vaart zal het niet lopen, denkt Bartomeu: de preses sprak onlangs al de verwachting uit dat Messi zijn carrière in Camp Nou af gaat sluiten en blijft daarbij. "We hebben met elkaar gesproken, we doen dat nog steeds en we zullen dat ook blijven doen. Hij zal zijn contract zeker verlengen."

Trainer Quique Setién is volgens Bartomeu zeker van zijn baan, hoewel lokale media speculeerden dat diens opvolger al klaarstond. "Hij zal het team leiden in de Champions League (die in augustus hervat wordt, red.) en hij is er volgend seizoen ook. Het is onze intentie om zijn contract te respecteren." Dat clubicoon en Al Sadd-trainer Xavi al klaarstaat om het roer over te nemen, is volgens Bartomeu niet waar. "Hij zal ons ooit gaan trainen. Maar we zijn nu niet op zoek naar een trainer, want we hebben Quique al."

Over Martínez houdt de voorzitter zich op de vlakte: de Argentijn van Internazionale wordt al tijdenlang aan Barcelona gelinkt, maar de deal komt maar niet rond. En dat zal voorlopig ook niet gebeuren. "We hebben met Inter gesproken, maar momenteel speelt er niets. We wachten tot het einde van het seizoen en dan gaan we hier opnieuw over praten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws