Feyenoord en gewilde Summerville nog niet op één lijn: Ik wil echt een plan zien

Feyenoord en gewilde Summerville nog niet op één lijn: "Ik wil echt een plan zien"

17-07-2020 10:30 Laatste update: 11:02
128

Feyenoord en Crysencio Summerville hebben nog geen akkoord bereikt over een nieuw contract, maar de intentie van de aanvaller is wel om te blijven in De Kuip. De gesprekken daarover zijn nog in volle gang.

Summerville (18) werd vorig jaar verhuurd aan ADO Den Haag en heeft bij Feyenoord nog een contract voor één seizoen, tot de zomer van 2021. De club heeft een meerjarig contract voor hem klaarliggen, maar witte rook is er nog niet. "We zijn aan het kijken wat het beste is voor mij, maar we zijn er nog niet helemaal uit. De gesprekken verlopen positief", zegt Summerville tegen VoetbalPrimeur.

Dat Feyenoord en Summerville nog geen akkoord hebben bereikt is niet vanwege geld, zegt hij. Het verbaast hem daarom des te meer dat dat gesuggereerd wordt in de media. "We zijn niet uit op geld. Het gaat gewoon om wat het beste voor mij is. Ik las in de media dat het kamp-Summerville hoog inzet. Ik weet niet waarom dat rondgaat, want geld is wel het allerlaatste probleem. Ik vind het wel grappig als ik zulke dingen lees."

Het gaat Summerville puur om het sportieve. Hij wil er alles aan doen om te slagen bij de club die hem opleidde. Summerville loopt al sinds 2008 rond bij Feyenoord. "Ik wil echt een plan zien en wil dat ze vertrouwen in me hebben. Het gaat me niet alleen om nu of volgend jaar, maar ik kijk verder dan dat. Mijn intentie is dat we eruit gaan komen. Toen ik hier binnenkwam als kleine jongen wilde ik de overkant halen. Spelen in De Kuip, een van de belangrijke spelers worden en van daaruit verder kijken."

'Feyenoord O21 drie stappen terug'
Summerville blijft rustig onder de concurrentiestrijd die hem te wachten staat. Feyenoord haalde met Bryan Linssen en Christian Conteh twee directe concurrenten voor zijn positie en heeft met de geblesseerde Luis Sinisterra nog een andere uitdager.

"Wij moeten gaan laten zien wie de beste is en dan is het aan de trainer om te kiezen. Ik ben een jonge speler en durf de concurrentie gewoon aan te gaan, het maakt niet uit hoe oud je bent. Ik zie het als een strijd tussen ons drie. Wat ik wel wil voorkomen, is dat ik de meeste speelminuten in de O21 moet maken. Ik wil de lijn doortrekken van de afgelopen anderhalf jaar. Als ik dan in de O21 de meeste speelminuten maak, zet ik in mijn ogen drie stappen terug."

Anderlecht, Red Bull Salzburg en Rangers FC zijn al aan Summerville gelinkt en Feyenoord sloeg zelfs een miljoenenbod van Wolverhampton Wanderers af. "Het zijn mooie clubs, dat sowieso. Maar dat is weer een nieuwe stap. Daar denk ik helemaal nog niet aan. Mijn gedachten zijn helemaal gericht op Feyenoord. Die andere stap komt later wel."

Trainer Dick Advocaat en technisch directeur Frank Arnesen zijn in ieder geval blij dat Summerville weer terug is in Rotterdam. "Ze hebben me welkom geheten en vinden het leuk dat ik weer terug ben. Het is een beetje raar geëindigd door corona, maar ze zijn wel blij dat ik weer terug ben. Ze hebben me goed gevolgd en vinden dat ik sterker terug ben gekomen en me zowel binnen- en buiten het veld goed heb ontwikkeld. Nu moet ik in de voorbereiding laten zien wat ik daar heb geleerd."

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)