Advocaat: 'Ajax liegt er niet om, met twee nieuwe spelers voor zo'n 25 miljoen'

Advocaat: 'Ajax liegt er niet om, met twee nieuwe spelers voor zo'n 25 miljoen'

27-07-2020 06:45
113

Op de dag dat Feyenoord aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint, overheerst het optimisme in De Kuip. Dick Advocaat trapt echter op de rem. Als Feyenoord écht iets wil, moet straks alles kloppen, stelt de 72-jarige trainer.

Feyenoord eindigde vorig seizoen door een indrukwekkende opmars op de derde plaats en het sentiment was dat er misschien nog wel meer in zat als het coronavirus geen streep door het Eredivisie-slot had gezet. De concurrentie, bestaande uit Ajax, AZ, PSV én FC Utrecht, zat echter niet stil, constateert Advocaat.

"Van die laatste twee clubs kun je zeker iets verwachten, daar ben ik van overtuigd", zegt de Feyenoord-trainer in een groot interview met het Algemeen Dagblad. "FC Utrecht heeft in mijn ogen echt een prima selectie samengesteld. PSV had gewoon al goede spelers en die maken daar straks een nieuwe start."

"AZ is eigenlijk nog vrijwel compleet en die ploeg bleek afgelopen seizoen al erg sterk", vervolgt hij. "En Ajax is weliswaar Hakim Ziyech kwijtgeraakt, maar ze hebben daar natuurlijk nog een prima selectie en bovendien zie ik ze weer in een categorie spelers zoeken die er niet om liegt. Met ook al twee nieuwe spelers voor zo'n 25 miljoen euro (Antony en Mohammed Kudus, red.)."

Voor de vakantie maakte Advocaat zijn spelers duidelijk dat ze fit aan de start dienen te verschijnen, anders hebben ze een probleem. "We moeten gewoon zorgen dat we fysiek helemaal klaar zijn voor een zwaar seizoen. De basis wordt de komende weken gelegd. Dat is niet iets nieuws, zo werkt het altijd. Maar als wij met Feyenoord écht iets willen, dan moet straks alles kloppen. En dan is het fysieke aspect wel het minste wat we op orde moeten hebben."