Van Hanegem ziet Ajax-boosdoener ontsnappen: 'Het is onvoorstelbaar'

Van Hanegem ziet Ajax-boosdoener ontsnappen: 'Het is onvoorstelbaar'

28 april - 21:50
159

Volgens Willem van Hanegem is het niet uit te leggen dat Anton Gaaei afgelopen woensdag geen rode kaart heeft gekregen. De vleugelverdediger van Ajax, invaller tijdens het thuisduel met Excelsior (2-2), beging na rust een zeer harde overtreding. Tot verbazing van veel mensen mocht de Deen blijven staan. 

'Excelsior had Ajax op de knieën, maar ze lieten het toch weer glippen', blikt Van Hanegem in zijn Algemeen Dagblad-column terug op afgelopen woensdag. Ajax kwam in de eigen Johan Cruijff ArenA nog wel op voorsprong tegen de Kralingers, maar zag Steven Bergwijn vervolgens met rood van het veld gestuurd worden. Even daarna, en kort na rust, incasseerden de Amsterdammers twee treffers. 

Wedden

Meer odds

Met invaller Gaaei gingen de dolende Amsterdammers op zoek naar een gelijkmaker, maar de Deen had niet lang na zijn invalbeurt alweer in moeten rukken, vindt Van Hanegem. 'Natuurlijk is het onvoorstelbaar dat die Anton Gaaei er niet uit werd gestuurd, dat is aan niemand uit te leggen. Ik hoorde ergens dat hij een tegenstander zo raken zeker niet wilde. Nee hoor, wat wilde hij dan precies? En met negen tegen elf had Ajax vast niet meer gescoord.'

Uiteindelijk maakte aanvaller Chuba Akpom met het nodige geluk de late Ajax-gelijkmaker. 'Maar toch moet Excelsior het zich ook aanrekenen dat ze daar niet gewoon winnen. Je mist daar toch een beetje dat met ziel en zaligheid de duels in gaan bij die ploeg. Ze hebben één geluk: RKC heeft dat ook niet', concludeert de topmiddenvelder van weleer. 

Excelsior-trainer Marinus Dijkhuizen liet zich na afloop van de wedstrijd ook al uit over de overtreding van Gaaei. In zijn ogen was het eveneens onverklaarbaar dat hij geen rood had gekregen.