'Ten Hag nog niet overtuigd van Schuurs, had liever andere, buitenlandse speler'

'Ten Hag nog niet overtuigd van Schuurs, had liever andere, buitenlandse speler'

20-08-2020 17:36
138

De oproep van Perr Schuurs voor de voorselectie van het Nederlands elftal is ronduit opvallend, stellen De Telegraaf-journalisten Mike Verweij en Valentijn Driessen. De verdediger is nog geen vaste waarde in de Johan Cruijff ArenA.

"Schuurs heeft zich bij Ajax absoluut nog niet bewezen", stelt Driessen in Kick-Off van De Telegraaf. "Hij heeft nog geen basisplaats bij Ajax, al zit hij er misschien dicht tegenaan nu." Driessen verwacht dan ook niet dat Schuurs de definitieve Oranje-selectie gaat halen. "Stefan de Vrij en Nathan Aké zijn er ook, ik denk niet dat hij erbij zal zitten. Ik zou het erg vroeg vinden. Hij maakt nog geen indruk van: hier zie je een international aan het werk."

Verweij is het eens met zijn collega en denkt dat Schuurs eerst nog bij moet leren bij Ajax. "De kenners zien veel potentie in Schuurs, maar dat heeft hij nog niet laten zien. Ook Ten Hag is nog niet overtuigd, hij had liever een andere, buitenlandse speler. Bogarde moet Schuurs klaarstomen voor een basisplaats, normaal gesproken komt er geen centrale verdediger meer bij", sluit Verweij af.

Mogelijk komt er nog wel een extra aanvaller bij in Amsterdam: de club hoopt Luis Suárez te verleiden om komend seizoen weer in het Ajax-shirt te gaan spelen.