KNVB meldt tijdelijke wijziging in Oranje-staf: 'Behoefte aan extra mankracht'

KNVB meldt tijdelijke wijziging in Oranje-staf: 'Behoefte aan extra mankracht'

25-08-2020 21:52 Laatste update: 21:53
25

Erwin van de Looi zal de komende wedstrijden de technische staf van het Nederlands elftal versterken. De bondscoach van Jong Oranje ondersteunt interim-bondscoach Dwight Lodeweges tijdens de Nations League-wedstrijden tegen Polen en Italië.

Van de Looi moet daardoor zelf de wedstrijden van Jong Oranje missen. Die taken draagt hij over aan Marcel Groninger, zijn assistent-trainer. Bij het Nederlands elftal zal hij Lodeweges en zijn rechterhand, Maarten Stekelenburg, op interim-basis assisteren tijdens de komende twee interlands. De KNVB schrijft dat er na het vertrek van Ronald Koeman 'behoefte was aan extra mankracht in de technische staf'.

De voetbalbond meldt dat de verhuizing van Van de Looi 'een tijdelijk karakter' heeft en alleen geldt zolang er in Zeist nog geen opvolger van Ronald Koeman benoemd is. Het Nederlands elftal speelt op vrijdag 4 september de eerste wedstrijd in de Nations League-poule. In de Johan Cruijff Arena is Polen de tegenstander, waarna drie dagen later Italië op dezelfde plek de opponent is.