'Emoties bij verbijsterde Puig lopen op na slechtnieuwsgesprek met Koeman'

'Emoties bij verbijsterde Puig lopen op na slechtnieuwsgesprek met Koeman'

Gepubliceerd: zaterdag 19 september 2020 om 16:20za 19-09-2020 om 16:20

De absentie van Riqui Puig bij FC Barcelona houdt de gemoederen bezig in Catalonië. De 21-jarige middenvelder is verrassend genoeg buiten de basis gelaten voor het oefenduel met Elche van zaterdagavond.

Puig geldt al jarenlang als een groot talent en kwam sinds 2018 tot vijftien officiële optredens namens de hoofdmacht. Dit seizoen leek hij definitief door te kunnen breken, maar Koeman heeft anders besloten: Puig mag zelfs op zoek gaan naar een nieuwe club. Volgens Spaanse media heeft de middenvelder te horen gekregen dat er voor hem geen plek is in de nieuwe 4-2-3-1 van Koeman.

Dit slechtnieuwsgesprek kwam als een donderslag bij heldere hemel voor Puig, verzekert Onda Cero-journalist Alfredo Martínez. De middenvelder had erop gerekend dat hij dit seizoen een volwaardig selectielid zou worden, maar kreeg van Koeman precies het tegenovergestelde te horen: dit gesprek heeft er flink in gehakt bij Puig, vertelt Martínez in een radioshow van zijn werkgever. Of de jeugdinternational van Spanje ook daadwerkelijk definitief vertrekt, is overigens nog maar de vraag: de beleidsbepalers van Barça zijn zuinig op het zelf opgeleide talent.

Koeman heeft 23 spelers geselecteerd voor het treffen met Elche, de tegenstander in de jaarlijkse strijd om de Trofeu Joan Gamper. Frenkie de Jong, Sergio Busquets, Carles Aleñá en Miralem Pjanic zijn de controlerende middenvelders van dienst. Oudgediende Luis Suárez is wederom buiten de basis gelaten.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Maakt Koeman een fout door Puig de wacht aan te zeggen?

(3478 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws