PSV 'niet ontevreden' na duel met Emmen: 'Als voetballiefhebber begrijp ik het'

PSV 'niet ontevreden' na duel met Emmen: 'Als voetballiefhebber begrijp ik het'

Gepubliceerd: dinsdag 22 september 2020 om 13:03di 22-09-2020 om 13:03

Laatste update: dinsdag 22 september 2020 om 13:05di 22-09-2020 om 13:05

PSV is 'niet ontevreden' over de manier waarop de supporters zich tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Emmen gedragen hebben. 8.000 toeschouwers zagen hoe de ploeg van trainer Roger Schmidt een zwaarbevochten overwinning over de streep trok.

Het gezond verstand overheerst, maar we moeten elkaar scherp houden", geeft Ron Verkerk, manager wedstrijdzaken en veiligheid van PSV, aan in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Na de 2-1 van Maxi Romero barstte het feest los in het Philips Stadion. "Bij de winnende goal van zaterdag blijkt toch dat het moeilijk is om emoties in het voetbal helemaal te dempen. Ik heb zelf ook van blijdschap op tafel geslagen", geeft Verkerk aan.

Hier kan Verkerk dan ook niet ontevreden over zijn. "We leren elke keer weer bij, maar verreweg de meeste supporters hebben discipline getoond en afstand gehouden. Op een enkeling na heeft iedereen prima de afspraken nageleefd. Na de goal in de laatste minuut is er bij veel mensen iets losgekomen en is ook een aantal supporters van hun plaats gegaan. Als wijs geacht man moet ik dat afkeuren, maar als voetballiefhebber begrijp ik het een beetje."

Het was na een lange periode zondag voetbal in Eindhoven enigszins te begrijpen, geeft Verkerk aan. "Veel van onze supporters hebben meer dan een half jaar geen wedstrijd bezocht en zien in de laatste minuut een bevrijdende goal. Dan komt er ineens enorme blijdschap los. Toch moeten we elkaar scherp houden en de regels blijven volgen", sluit hij af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws