Albers open over afgeketste miljoenendeal Van de Beek: 'Real is bij Ajax geweest'

Albers open over afgeketste miljoenendeal Van de Beek: 'Real is bij Ajax geweest'

Gepubliceerd: dinsdag 29 september 2020 om 17:30di 29-09-2020 om 17:30

Donny van de Beek was vorig jaar hard op weg naar Real Madrid. Alles was in kannen en kruiken, maar toen kwam corona. Zijn zaakwaarnemer Guido Albers vertelt erover in de podcast van Ajax Life.

De transfer van Ajax naar Real Madrid ketste uiteindelijk af. "Na de goede reeks in de Champions League en het succes van Ajax stonden meerdere spelers in de belangstelling van Europese topclubs", zegt Albers in de podcast. "Een aantal clubs belde naar mij met de vraag: hoe zit het met Donny? Is hij klaar voor de volgende stap? Wij willen hem graag hebben. Een van die clubs was Real Madrid. Als die bellen moet je daar altijd serieus naar luisteren en dat hebben we ook gedaan."

"We hebben gesproken over een transfer in de zomer van vorig jaar, maar daar was Ajax pertinent op tegen. Vooral omdat Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong al waren vertrokken en ze een deel van de as wilden behouden. Hij is uiteindelijk gebleven, maar we hebben wel alles in orde gemaakt voor een transfer voor het jaar daarop. Dus de papieren waren al getekend", zegt Albers.

Ajax en Real Madrid waren akkoord en ook Van de Beek was rond met de Spaanse club. "Rond december/januari is Real Madrid in Amsterdam geweest, op het kantoor van Marc Overmars. Daar is ook met Edwin van der Sar gesproken. Daar zijn de handen geschud. Het was op dat moment 100% rond."

"In de maanden daarna zou hij gekeurd worden en in de zomer naar Madrid gaan. Toen kwam corona en zag de hele wereld er anders uit. Dat is ook voetbal. Van de Beek moest nog medisch worden gekeurd, maar dat kon niet. Niet alleen vanwege corona, maar Real wist dat ze er dan aan vast zouden zitten."

Dat had te maken met een clausule in het contract. "Dus is er voor gekozen om een deadline af te spreken, die niet gehaald is. Donny gaf aan dat hij openstond voor andere clubs die contact hadden opgenomen en uiteindelijk is zijn keuze op Manchester United gevallen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Van de Beek past beter bij Real Madrid

Ja
27%
Nee
73%
(1611 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws