Götze: Het zou een side effect kunnen zijn, maar ik ben er wel aan gewend

Götze: "Het zou een side effect kunnen zijn, maar ik ben er wel aan gewend"

08-10-2020 21:31
87

Mario Götze kan nog geen onderscheid maken tussen de pers in Nederland en Duitsland. De kersverse PSV'er had elf jaar lang te maken met de vaak kritische media in Duitsland. Götze kreeg er bij zijn presentatie een vraag over.

Voetballers in Duitsland zijn niet altijd even positief over de benadering van de Duitse pers. Wat dat betreft komt hij in Eindhoven in een warm bad terecht. Onderscheid kan hij nog niet maken. "Pfoe, dat is lastig om nu al te zeggen. Ik ben hier pas een paar dagen", zegt Götze.

"Ik ben blij om hier te zijn, het was een warm welkom. De cultuur is goed en ik kijk er erg naar uit om hier te spelen. Ik kan de media nog niet met elkaar vergelijken, want ik ben hier pas drie dagen", herhaalt hij.

De lokale pers is een stuk milder dan Götze gewend is. "Het zou een side effect kunnen zijn, maar ik ben er wel aan gewend. Het is een positieve bijwerking, maar dat is niet m'n voornaamste reden dat ik hier ben. Het gaat mij om het spelen van wedstrijden en winnen. Ik wil gewoon op het veld staan en spelen."