Nieuwe uithaal Gerbrands naar KNVB: 'Laat zien dat de regels niet kloppen'

Nieuwe uithaal Gerbrands naar KNVB: 'Laat zien dat de regels niet kloppen'

01-11-2020 17:47
70

De woede van Toon Gerbrands is nog niet bekoeld. Ook in gesprek met Omroep Brabant deelt de algemeen directeur van PSV zijn frustratie over het besluit van de KNVB om PSV - AOD Den Haag niet te verplaatsen.

PSV mist zondag dertien spelers, waarvan negen als gevolg van een coronabesmetting, en diende twee keer het verzoek in om de wedstrijd van zondag te verplaatsen naar 27 december. De KNVB was echter niet te vermurwen. "Dat is wel wonderlijk te noemen", reageert Gerbrands tegenover Omroep Brabant.

"Wij hebben gisteren begin van de avond opnieuw een verzoek ingediend en kregen laat deze morgen pas reactie. Dat laat maar eens zien dat de regelgeving niet klopt en niet duidelijk is. Want anders hadden ze vijf minuten later ook al kunnen zeggen dat de wedstrijd gewoon door moet gaan. Het enige wat we hebben gevraagd is om op maat te kijken naar dit probleem. Verder heb ik ook nog nooit een verzoek ingediend, ik ben niet zo'n pieper. Maar er is echt wat aan de hand nu."

Politiek is belangrijker in Zeist, constateert Gerbrands. "Ze willen in Den Haag laten zien dat het voetballen allemaal gewoon door kan gaan." Niet in actie komen tegen ADO was geen optie, benadrukt de PSV-directeur. "Maar het is duidelijk dat de KNVB meer had kunnen doen voor PSV en het Nederlandse voetbal."