'Maat vol voor Manchester United: gepolste Pochettino moet Solskjaer opvolgen'

'Maat vol voor Manchester United: gepolste Pochettino moet Solskjaer opvolgen'

05-11-2020 12:48 Laatste update: 12:53
66

Mauricio Pochettino staat op de nominatie om aan de slag te gaan bij Manchester United. De Engelse grootmacht heeft de clubloze Argentijn gepolst als potentiële opvolger van Ole Gunnar Solskjaer, meldt Manchester Evening News donderdag.

Na de Champions League-blamage tegen Istanbul Basaksehir (2-1) is de maat vol voor Manchester United: Solskjaer staat zwaar onder druk. Mogelijk wordt de Noorse manager op korte termijn vervangen door Pochettino. Het management van de Argentijnse trainer is officieel benaderd.

De interesse van United in Pochettino is niet nieuw. Eind 2019 was de voormalige manager van Tottenham Hotspur ook al in beeld. Hij stond destijds open voor de uitdaging in Manchester en dat gevoel is niet veranderd. Vorige week maakte Pochettino in Engeland nog duidelijk dat hij weer aan de slag wil.

Solskjaer is volgens Manchester Evening News nog niet helemaal afgeschreven. Intern is er nog steun, maar als er komende zondag ook wordt verloren van Everton zakt United naar de zeventiende plaats in de Premier League. De positie van de Noor wordt dan onhoudbaar.

Na de verloren Champions League-wedstrijd in Istanbul werd Solskjaer gevraagd naar zijn toekomst. "Ik wil niet op zulke dingen reageren. Het is nog vroeg en meningen zijn er altijd. We moeten sterk blijven. Ik ben aangesteld om een klus te klaren en ik vul dat samen met mijn staf zo goed mogelijk in", liet hij optekenen.

Manchester United hoeft geen afkoopsom te betalen voor Pochettino. De 48-jarige trainer werd vorig jaar na bijna zes seizoenen ontslagen door Tottenham, dat enkele maanden daarvoor nog de Champions League-finale had bereikt. Solskjaer staat sinds december 2018 aan het roer op Old Trafford.