Ten Hag zorgt voor één verrassing in Ajax-basis: 'Zijn kop niet laten hangen'

Ten Hag zorgt voor één verrassing in Ajax-basis: 'Zijn kop niet laten hangen'

08-11-2020 12:26 Laatste update: 13:58
52

Erik ten Hag geeft zondag tegen FC Utrecht het vertrouwen aan Zakaria Labyad. De Marokkaans international speelt als nummer 10 en moet 'zijn kop niet laten hangen', aldus de Ajax-trainer.

Ten Hag kiest bewust voor Labyad in de rug van de 'fysiek sterke' Lassina Traoré. "Het centrum van Utrecht is vrij licht. Traoré is dan belangrijk. Achter hem kan Labyad voor rendement zorgen. Dat heeft hij in de voorbereiding laten zien", zegt hij tegen FOX Sports. "Zakaria heeft de eerste wedstrijden gespeeld, maar hij werd twee keer heel snel gewisseld door een rode kaart. Belangrijk is dat hij zijn kop niet laat hangen. Op de training gaf hij veel kwaliteit en maakte hij veel goals."

Ajax boekte afgelopen dinsdag de eerste Champions League-zege van het seizoen, maar makkelijk ging het niet tegen FC Midtjylland (1-2). Ten Hag: "We moeten rustiger zijn aan de bal, want we waren hem veel te snel kwijt. Met name in de eerste helft, na rust ging het al een stuk beter zonder tot heel grote kansen te komen. Vandaag moeten we van onszelf eisen dat we beter aan de bal zijn."