Van den Brom verrast door houding FC Utrecht: 'Tot een oplossing komen'

Van den Brom verrast door houding FC Utrecht: 'Tot een oplossing komen'

09-11-2020 16:57
63

John van den Brom is verbaasd dat FC Utrecht hem zo makkelijk naar KRC Genk heeft laten gaan. De clubleiding liet meteen weten open te staan voor een vertrek van de trainer.

"Nee, eigenlijk niet", reageert Van den Brom in gesprek met De Telegraaf op de vraag of hij verwacht had dat Utrecht hem zo snel liet gaan. "Ze zeiden vrijwel direct dat het bespreekbaar was. In het gesprek met Jordy (technisch directeur Zuidam, red.) bleek eigenlijk heel snel dat hij ervoor open stond, zoals ik dat ook deed. Dan moet je gewoon tot een oplossing komen."

De verhalen dat er geen chemie meer was tussen Van den Brom en de spelers doet de trainer af als onzin. "Er was geen chemie in de wedstrijd tegen Heracles. Dat verwijt ik de spelers, maar zeker ook mezelf."

Volgens De Telegraaf toonde Genk zes weken geleden ook al interesse. Van den Brom bevestigt dat. "Ja, maar niet alleen Genk toonde interesse. Ik heb alleen tegen iedereen ’nee’ gezegd, omdat ik op mijn plaats zat en het vertrouwen van de club had. We wilden met elkaar iets moois neerzetten. Nu voelde het wel als hét moment: voor mij én voor de club."