Zlatan boos op EA Sports: 'Wie heeft ze toestemming gegeven dat te gebruiken?'

Zlatan boos op EA Sports: 'Wie heeft ze toestemming gegeven dat te gebruiken?'

Gepubliceerd: maandag 23 november 2020 om 20:00ma 23-11-2020 om 20:00

Laatste update: dinsdag 24 november 2020 om 14:19di 24-11-2020 om 14:19

Zlatan Ibrahimovic is boos. De aanvaller van AC Milan heeft zijn pijlen gericht op EA Sports. Volgens Ibrahimovic verdient het Canadese bedrijf onterecht veel geld door hem in onder meer de game FIFA 21 te gebruiken.

EA Sports gebruikt Ibrahimovic al jaren in de populaire gamereeks FIFA. Zlatan trekt nu aan de alarmbel. Op Twitter merkt hij op dat EA Sports zijn persoon volgens hem onrechtmatig gebruikt. 'Wie heeft EA Sports toestemming gegeven om mijn naam en gezicht te gebruiken?', vraagt Ibra zich af, waarna hij zich richt tot FIFPro, de spelersvakbond.

'Ik wist niet dat ik een lid van FIFPro was', stelt Ibrahimovic. 'Ik wist niet dat ze mijn profiel zomaar mogen gebruiken. Ik heb zeker de FIFA op FIFPro nooit de toestemming gegeven om zomaar geld te laten verdienen met mijn naam.' Ibrahimovic besluit: 'Iemand verdient al jaren geld door mijn naam en gezicht te gebruiken zonder een overeenkomst. Tijd om dit te onderzoeken.'

Reactie EA
'Om elk jaar een authentieke ervaring te creëren, werken we samen met tal van competities, clubs en talenten om de de rechten van beelden die lijken op de spelers in onze game op te nemen', reageert ontwikkelaar EA in een statement.

'We onderhouden een langdurige relatie met FIFpro, de wereldwijde vertegenwoordiger van professionele voetballers en werken samen met een aantal licentiehouders om deals te sluiten die de spelers en bonden ten goede komen.' Daarnaast is de gelijkenis van Ibrahimovic verworven door een deal met AC Milan, klinkt het.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws