Van der Vaart: 'Laten we stoppen met dat nummer tien, liever gisteren dan vandaag'

Van der Vaart: 'Laten we stoppen met dat nummer tien, liever gisteren dan vandaag'

Gepubliceerd: donderdag 26 november 2020 om 19:34do 26-11-2020 om 19:34

Olympique Marseille-trainer André Villas-Boas kwam woensdag na het overlijden van Diego Maradona met een opvallend voorstel: het bevriezen van rugnummer tien in alle voetbalcompetities ter wereld. Rafael van der Vaart is het roerend eens met de Portugees.

De 109-voudig Oranje-international speelde zelf meestal met nummer 23: volgens hem is Maradona groot genoeg om voor altijd verbonden te worden aan zijn rugnummer. "Ik geef die trainer van Olympique Marseille groot gelijk. Laten we stoppen met dat nummer tien, liever gisteren nog dan vandaag", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. "Er zal immers nooit, nooit, maar dan ook nooit meer een nieuwe Maradona opstaan."

Zijn veertienjarige zoon Damián was volgens vader Van der Vaart ook aangeslagen door het nieuws uit Argentinië. "Kapot was-ie ervan. Dat zegt alles. Maradona is zó onvoorstelbaar groot, bijna groter dan het voetbal zelf." De NOS-analist zou het een mooi eerbetoon vinden als Maradona's rugnummer nooit meer gebruikt wordt. "Natuurlijk snap ik ook wel dat het in de praktijk nooit gaat gebeuren dat nergens ter wereld meer dat nummer gedragen wordt. Je kunt als FC Barcelona moeilijk tegen Messi zeggen: en nou snel dat shirt inleveren, vriend. Maar het zou wel een gigantisch gebaar zijn."

Maradona werd woensdag getroffen door een hartaanval en overleed op zestigjarige leeftijd. De voetbalwereld reageerde verslagen en in Argentinië zijn drie dagen van nationale rouw afgekondigd.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Nooit meer nummer 10: goed idee of niet?

Ja
15%
Nee
85%
(1040 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws