Lot van Koeman aan een zijden draadje: 'Geen reden om aan hem vast te houden'

Lot van Koeman aan een zijden draadje: 'Geen reden om aan hem vast te houden'

11-12-2020 11:17
70

De toekomst van Ronald Koeman bij FC Barcelona ziet er niet rooskleurig uit. Volgens voetbaljournalist Diego Torres zijn de dagen van de Nederlandse oefenmeester geteld als er niet snel verbetering komt in de resultaten.

Dat uitgerekend Koeman niet kon breken met het spel dat zijn voorgangers Barcelona lieten spelen verrast in Catalonië. "Het team speelde tegennatuurlijk voetbal toen Bartomeu president was", zegt El País-journalist Torres tegen de NOS. "Dat is niet het systeem van Johan Cruijff. Dat is ook het geval onder Koeman, die door Bartomeu alleen om politieke redenen is gehaald."

Wedden

Meer odds

De bestuurlijke onrust is Koeman niet aan te rekenen, maar volgens Torres gaat dat hem wel de kop kosten. "Hij is niet verantwoordelijk voor de crisis, maar ook niet de juiste man op het op te lossen. Uiteindelijk zal hij door deze storm worden weggespoeld. Iedere trainer kan worden ontslagen en bij Barcelona zelfs nog makkelijker dan elders. Als het nog erger wordt, vliegt hij eruit."

Winst op Levante zondagavond lijkt voorlopig de enige reddingsboei voor de oefenmeester van de Blaugranas. "Het beste voor iedereen is te wachten op de presidentsverkiezingen in januari. Als het de kende weken dan beter gaat, is er misschien nog een kans voor Koeman. Maar in de huidige situatie is er geen enkele reden om aan hem vast te houden."