De Telegraaf: voetbal krijgt uitzonderingspositie in nieuwe lockdown

De Telegraaf: voetbal krijgt uitzonderingspositie in nieuwe lockdown

14-12-2020 14:20
219

Het betaald voetbal komt niet in geding bij de lockdown die vanaf woensdag ingaat. Dat meldt De Telegraaf. Ondanks de strengere maatregelen, mogen de topsportcompetities blijven doorgaan.

Maandag lekte uit dat Nederland weer op slot gaat. Het kabinet kondigt een volledige lockdown af die om middernacht ingaat. Alleen essentiële winkels zoals supermarkten en drogisterijen blijven open. De scholen, basis- en voortgezet onderwijs, gaan vanaf woensdag dicht. De lockdown geldt tot dinsdag 19 januari.

"Zelfs bij een totale lockdown zou de voetbalbubbel door kunnen gaan", zei Jan Bluyssen, manager competitiezaken van de KNVB, onlangs al in De Telegraaf. "Spelen zonder publiek en trainen onder controle kunnen we ook in een totale lockdown doen. Daar zijn we echt klaar voor."

"We zullen dan wellicht het binnen zijn nog meer beperken bij de clubs door iedereen thuis te laten douchen en eten, maar verder is alles aanwezig om door te gaan. De medische begeleiding is optimaal en door het voortdurende testen signaleren we direct, dat er wat aan de hand is", aldus Bluyssen, die het 'superveilig' noemde om te voetballen.

Vanaf dinsdag zijn twee gasten toegestaan thuis, hoewel het kabinet bezoek afraadt en mensen zal vragen zoveel mogelijk thuis te blijven. Voor kerst geldt een uitzondering. Gezinnen kunnen drie gasten ontvangen, zoals het kabinet eerder voorspiegelde. Naar alle waarschijnlijkheid geldt bij oud en nieuw een maximum van twee gasten.

Premier Mark Rutte licht de maatregelen maandag om 19.00 uur toe in een toespraak vanuit het Torentje.