Nieuws van de KNVB: Gudde blijft langer actief als voorzitter betaald voetbal

Nieuws van de KNVB: Gudde blijft langer actief als voorzitter betaald voetbal

14-12-2020 22:38
73

Eric Gudde is herbenoemd als voorzitter betaald voetbal van de KNVB. De Raad van Commissarissen van de voetbalbond heeft besloten dat Gudde tot 1 oktober 2021 actief blijft als voorzitter betaald voetbal.

Dat bevestigt Jan Smit, de voorzitter van de Raad van Commissarissen in gesprek met De Telegraaf. "Eric leidt het Nederlandse betaald voetbal met een enorme drive door de coronacrisis. Misschien heeft Eric daardoor wel meer op zijn bordje gekregen dan voorgaande directeuren bij betaald voetbal. Dat hij tot zijn pensioen aanblijft, betekent hopelijk dat hij het betaald voetbal uit de coronacrisis kan leiden."

Diezelfde Smit is ook herbenoemd als voorzitter van de RvC. Zijn zittingstermijn liep op 1 december 2020 af, maar 'op verzoek van de algemene vergadering betaald voetbal blijft hij nog een aantal maanden aan'.

Amateurvoetbal
Jan Dirk van der Zee blijft de komende drie seizoenen de directeur amateurvoetbal. Hij begint daarmee aan zijn derde termijn. "Onder leiding van Jan Dirk ontwikkelt de KNVB in het algemeen en de sectie amateurvoetbal in het bijzonder zich verder tot een open, moderne organisatie die denkt vanuit het belang van de leden, oog heeft voor de maatschappelijke context en plaats biedt aan innovatie. Dat gebeurt met inachtneming en behoud van de unieke identiteit van onze voetbalbond", stelt rvt-voorzitter Pier Eringa.