Schmidt enthousiast over Malen: 'Helemaal niet ver van dat niveau verwijderd'

Schmidt enthousiast over Malen: 'Helemaal niet ver van dat niveau verwijderd'

22-12-2020 06:55
70

Roger Schmidt benadrukt dat Donyell Malen in de Eredivisie-toppers na de winterstop pas echt zijn topniveau gaat halen. Volgens de trainer van PSV is de 21-jarige aanvaller nu al niet ver verwijderd van het niveau in de Bundesliga-top.

"Helemaal niet. Hij kan dat", zegt de Duitser tegen FOX Sports over Malen, die al in verband werd gebracht met Borussia Dortmund. "Ik moet zeggen dat voor Donyell de tijd na zijn zware blessure, die acht, negen maanden perfect zijn verlopen. Hij zit nog niet op honderd procent, dat duurt nog even. Dat zie je ook bij andere spelers die zwaar geblesseerd zijn geweest. Om weer op topniveau te komen, heb je tijd nodig."

In aanloop naar de Eredivisie-toppers in januari ligt Malen echter op schema. "Dat hij al zoveel gespeeld en gescoord heeft, helpt hem om na de break weer helemaal top te zijn. Natuurlijk zou het geen verrassing zijn als Donyell ooit de stap maakt naar een grotere competitie. Naar een nog grotere club dan PSV. Maar op dit moment voelt hij zich zeer op zijn gemak bij ons in het team. Hij is zeer gemotiveerd en identificeert zich met de club. Dus ik maak mij daarover dit seizoen geen zorgen."